ENDELIG PÅ PLASS

Eier, grunnlegger og daglig leder Fredrik Voldstad er fornøyd med de nye, store lokalene på Borgeskogen. Foto: Øyvind Ludt/Moderne Transport

Hvis vi skal fortsette å vokse, må vi ha mer plass.

Transportfirmaet itide AS trengte mer plass og har bygd nye lokaler på Borgeskogen.

3. juli sto det cirka 3.000 kvadratmeter store lagerbygget/terminalen ferdig på Borgeskogen. Hele måneden ble brukt til å flytte inn for de 40 ansatte i transportfirmaet itide AS.

– Vi er godt på plass, og veldig fornøyd, sier Fredrik Voldstad, daglig leder i itide. Etter at de fusjonerte med Larvik-selskapet Leverance i starten av 2019, har de vokst ut av lokalene de hadde i Stokke. Dessuten leide de flere spredte lagerlokaler. På Borgeskogen får de alt samlet.

LES OGSÅ (+): Itide kjøper opp Leverance AS – blir et av de ledende transportfirmaene på Østlandet

banner

MYE PLASS: Nesten 3.000 kvadratmeter med lager og terminal disponerer Itide AS i sitt nye lokale på Borgeskogen. Foto: Itide AS

De har alt fra store kunder som for eksempel Wingmed, til små selskaper som driver med netthandel.

Håndterer logistikken

Investeringen har kostet mellom 20 og 30 millioner kroner og var helt nødvendig, ifølge Voldstad.

– Vi burde gjort det for ett år siden. Hvis vi skal fortsette å vokse, må vi ha mer plass, sier han. Plassen er påkrevet fordi itide driver såkalt tredjepartslogistikk. Det vil si at de håndterer all logistikken for sine kunder, som ofte er rene salgsorganisasjoner: lossing av varer, kontroll, plassering på lager, pakking og uttransportering.

Stabilt halvår

Med en omsetning på i overkant av 44 millioner kroner og et resultat før skatt på nærmere 1,8 millioner kroner, var

2019 et godt år for itide. 2020 ble imidlertid ikke preget av den veksten de hadde sett for seg, lik mange andre innen næringslivet.

Covid-19

Da nedstengningen kom i mars, permitterte selskapet noen få av de ansatte, for å være føre var. De var imidlertid ganske raskt tilbake på plass igjen. Mange av selskapets kunder er rammet av koronasituasjonen, derfor har den store veksten uteblitt, men halvåret har vært stabilt. Den oppsøkende virksomheten de trenger for å skaffe nye kunder er heller ikke så lett å gjennomføre for tiden.

Men Voldstad ser lyst på fremtiden:

– Vi er alltid på jakt etter nye kunder og utfordringer. Vi er også på utkikk etter flinke lastebilsjåfører, sier han.

Av Lena Malnes

Vestviken 24